Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Fakülte Enstitü Ve Bölümleri
Güzel ülkemizin bilim yuvaları üniversiteleri Bilginler.net olarak Eğitim bölümümüzde tanıtmaya çalışıyoruz. Bu yazımızda ise Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Fakülte Enstitü Ve Bölümleri konulu makalemizi yayınlıyoruz.
Karadeniz Teknik Üniversitesi
Türkiye’nin incisi Karadeniz Bölgesinde bulunan Trabzon şehrinde hizmet veren üniversitenin tarihi 1955 yılında kurulmuştur. Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi İstanbul ve Ankara ‘da bulunan üniversiteler dışında Türkiye’nin illerinde açılan ilk üniversite olma özelliğine sahiptir. Üniversite kurulduktan sekiz yıl sonra kadrosunda düzenlemeler yapılarak fakülteler kurulmuş ve 1963 yılında eğitimine başlamıştır. Üniversite günümüzde hala daha eğitimini verdiği ana kampüsüne 1966 yılında geçmiştir. Üniversitenin kapsamında 17 fakülte, 4 yüksek okul, 12 meslek yüksek okulu, 7 enstitü, 28 araştırma ve uygulama merkezi bulunmaktadır. Türkiye’nin tarihi olarak köklü üniversitelerinden olan üniversite eğitim kadrosunu sürekli geliştirmekte olan, her yıl yurt dışı ve yurt içinden bünyesine kattığı öğrencileriyle akademik başarılarını arttırmayı hedefleyen bir kurumdur.
İçerik
KTÜ Fakülte Ve Bölümleri
Diş Hekimliği Fakültesinde; Klinik Bilimler ve Temel Diş Hekimliği Bilimleri olarak iki adet bölüm bulunmaktadır.
Eczacılık Fakültesinde; Eczacılık Meslek Bilimleri, Eczacılık Teknolojisi ve Temel Eczacılık Bilimleri bölümleri vardır.
Edebiyat Fakültesinde; Arkeoloji, Batı Dilleri Edebiyatı, Felsefe, Psikoloji, Rus Dili ve Edebiyatı, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı bölümleri bulunur.
Fatih Eğitim Fakültesinde; Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Beden Eğitimi ve Spor, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Güzel Sanatlar Eğitimi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi, Özel Eğitim, Temel Eğitim, Yabancı Diller Eğitimi bölümlerini sayabiliriz.
Fen Fakültesinde; Biyoloji, Fizik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Kimya, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümleri bulunur.
Güzel Sanatlar Fakültesinde; Fotoğraf, Heykel, Resim bölümleri eğitim verir.
Hukuk Fakültesi; Kamu Hukuku, Özel Hukuk bölümleri bulunur.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Yönetim Bilişimleri Sistemleri bölümleri bulunur.
İlahiyat Fakültesinde; Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları, Temel İslam Bilimleri bölümleri bulunur.
İletişim Fakültesinde; Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Radyo-Tv ve sinema bölümleri vardır.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Fakülte Ve Bölümleri
Mimarlık Fakültesinde; Mimarlık, İç Mimarlık ve Şehir ve Bölge planlama bölümleri mevcuttur.
Mühendislik Fakültesinde; Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik – Elektronik, Endüstri, Harita, İnşaat, Jeofizik, Jeoloji, Maden, Makine, Metalurji ve Malzeme Mühendislikleri bölümleri eğitim verir.
Of Teknoloji Fakültesinde; Elekronik ve Haberleşme Mühendiliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği bölümleri bulunur.
Orman Fakültesinde; Orman Endüstri Mühendisliği, Orman Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı, Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetim bölümleri bulunur.
Sağlık Bilimleri Fakültesinde; Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Sağlık Yönetimi bölümleri vardır.
Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesinde; Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Mühendisliği, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümleri bulunur.
Tıp Fakültesinde; Cerrahi Tıp, Dahili Tıp, Temel Tıp bölümleri vardır.
KTÜ Enstitüleri
Üniversite içerisinde bulunan 7 enstitünün içinde öğrencilerin faydalanabilecekleri çok sayıda bölüm bulunmaktadır.
Enstitüler;
Adli Tıp Enstitüsü,
Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Enstitüsü,
Eğitim Bilimleri Enstitüsü,
Fen Bilimleri Enstitüsü,
Karadeniz Araştırmaları Enstitüsü,
Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve
Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak sayabiliriz.
KTÜ Yüksek Okulları
Üniversite de üç tane meslek okulu vardır;
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu,
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu,
Yabancı Diller Yüksekokulu.
K T Ü
KTÜ Meslek Yüksek Okulları
Meslek Yüksek Okullarını ise şu şekilde sıralayabiliriz;
Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu,
Arsin Meslek Yüksek Okulu,
Beşikdüzü Meslek Yüksek Okulu,
Çaykara Meslek Yüksek Okulu,
Maçka Meslek Yüksek Okulu,
Of Meslek Yüksek Okulu,
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu,
Tonya Meslek Yüksek Okulu,
Trabzon Meslek yüksek Okulu,
Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu,
Vakfıkebir Meslek Yüksek Okulu.
KTÜ Konservatuvar Bölümleri
Üniversite’nin rektörlüğüne bağlı olarak bünyesinde bulunan
Devlet Konservatuvar bölümleri;
Müzik,
Müzikoloji,
Sahne Sanatları Bölümleri ‘dir.
Ayrıca üniversite’de araştırma merkezleri, sürekli eğitim, uzaktan eğitim gibi birimlerle de öğrencilere eğitim verilmektedir.