İmar Barışı Nedir Nasıl Başvuru Yapılır Ve Kapsamı Nedir

Başbakanın bakanlar kurulu sonrasında açıkladığı imar barışı hakkındaki bilgileri siz değerli takipçilerimize aktarmaya çalışıyoruz. Bu yazımızda İmar Barışı Nedir Nasıl Başvuru Yapılır Ve Kapsamı Nedir konulu makalemizi inceleyeceğiz.

İmar Barışı Nedir

İmar Barışı Nedir?

İmar barışı, imar yasası veya ruhsata aykırı olarak yapılan yapıların verilecek yapı belgesiyle, vatandaşların yaşamış olduğu imar sorunlarının çözülmesidir. 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış olan, ruhsatız veya ruhsata uygunsuz yapılmış, kırsal veya kentsel alanlardaki yapılar imar barışı Kapsamına girmeyecektir.

İmar Barışı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvuru yapmak için öncelikle e-devlet şifrenizin olması gerekiyor. Eğer yoksa en yakın Ptt şubesinden temin edebilirsiniz. E-devlet bilgilerinizle www.turkiye.gov.tr ‘ye giriş yapıyoruz. Burada kurumlar bölümü yer almaktadır oraya tıklayarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait sayfaya giriyoruz. Sayfaya giriş yapmış olan yapı sahipleri, “İmar Barışı Başvuruları” bölümüne girerek gerekli bilgileri dolduracak ve başvurusunu tamamlayacaktır.

Düzenleme kapsamında imar barışı’na yapılacak başvurular 31 Ekim 2018 tarihinde son bulacaktır. Başvurudan sonra bir miktar ödeme yapmanız gerekecektir. Bunun için son ödeme ise 31 Aralık 2018’dir.

İmar Barışı Kapsamı Nedir?

İmar barışı, 31 Aralık 21 Aralık 2017’den önce yapılmış olan ruhsatsız veya ruhsata uygun olmadan yapılmış yapıları içermektedir.

İmarsız Yapılara Tapu Verilecek Mi?

Bu yapılan barış imar affı olmadığını belirtildi. Başka bir deyişle imarsız olarak yapılan yapılara tapu değil de bir kayıt belgesi verileceğini açıkladı. Bu uygulama ile vatandaşların malı ile rezil olması engellenmeye çalışılmıştır. Ayrıca bu belge ile kentsel dönüşümde öncelik tanınacak veya tapu almak istediğinde bu belge şartı koyulacak. Bununla ilgili düzenlemeler yapılacak ve sorunlar çözüme kavuşturulacaktır.

İmar Barışı

Hangi Yapılar İmar Barışından Faydalanamaz?

İmar barışından faydalanamayacaklar, üçüncü kişilere ait özel mülkiyete konu olan taşınmazlardaki yapılar, Devlet hazinesine ait sosyal alanlarda bulunan yapılar, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun Geçici 16. Maddesinde belirtilen alanlarda bulunan yapılardır.

İlginizi Çekebilir :  İşsizlik Nedir Nasıl Hesaplanır İşsizlik Türleri Ve Açıklamaları
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ